להרגיש את הרגשות
הנסיכה אביגיל ובית החרושת לרגשות / ינץ לוי
הבקשה להרגיש את הרגשות נשמעת הגיונית ונחמדה כשמדובר בשמחה, התרגשות, סקרנות, גאווה, תקווה, אהבה, אומץ.. אבל מה קורה כשהרגשות שמגיעים הם עצב, פחד, אשמה, ביקורת, דאגה, כעס, בדידות ושעמום?
כולנו חווים בימים אלה את הקלות הבלתי נסבלת בה התודעה שלנו מושפעת (נובמבר 2023). שיחות שיכולות לנחם, לשמח ולהיטיב, ידיעות ותמונות שיכולות לרסק ולהחסיר פעימה. ויחד עם התנאים והנסיבות שסביבנו מופיעות קבוצות של רגשות ושלל התופעות הגופניות שמלוות אותן.
הנטייה הטבעית של כולנו היא להתרחק, להדוף, לנסות להמנע ממצבים ונסיבות שבעקבותיהם יצוצו רגשות מהסוג הלא נעים. האסטרטגיה הזאת יכולה להיות יעילה לטווח הקצר בחלק מהמקרים, אבל בטווח הארוך נגלה שאנחנו לא באמת יכולים לשלוט בנסיבות החיים, והמנעות ממצבים כאלה או אחרים עלולה להשאיר אותנו בחוויית חיים מצומצמת וצרה.
תרגול מיינדפולנס מציע דרך אחרת שדוגלת בטיפוח יחס סקרן, מקבל ופתוח כלפי הרגשות. האפשרות להתקרב אליהם במידה שמתאימה בכל רגע נתון, באופן בלתי שיפוטי, תאפשר לנו להכיר ולחקור אותם, מתוך הבנה והכרה בכך שכל הרגשות הם חשובים, אנושיים וחלק טבעי מהחוויה האנושית שלנו. לאחר זיהוי, קבלת הרגש וחקירתו נוכל אף להמשיך לטפח הרגל אקטיבי בו נשאל איך נוכל לסייע לעצמנו? ומה הרגש מבקש מאיתנו כעת? התקרבות והכרות עם רגשות תסייע לנו לבנות חוסן ותחזק את האמון שלנו בעצמנו, וביכולת ההתמודדות שלנו גם בעתיד.
הנסיכה אביגיל גרה בארמון עם הוריה וכלבם האהוב, היו לה חיים מושלמים, עד ש... לא. בעקבות עצב גדול שמשתלט על אביה ומשתק אותו, הנסיכה מנסה לסייע ומקבלת את הצעתו של איש זר ונוכל, אשר מבטיח לתקן את כל הקשיים בחיים של דרי הארמון. בתמורה מוצאים את עצמם כל בני ממלכת תַּרְגֵּשְׁיָה ללא רגשות! סיפור הרתפקה מתוחכם, מותח ומלא אומץ, עצב, שמחה, כעס, תסכול, דאגה אודות כוחם של הרגשות כולם.
הסיפור הנפלא ומעורר ההשראה הזה של ינץ לוי מלא בהומור, ביקורת וקריצות. אפשר אף למצוא נקודות דמיון בין סיפורה של אביגיל וסיפורו של הבודהה עת יצא מהארמון המוגן. בעיניים שלי נקרא כסיפור על התפקחות, התעוררות, קבלה ולקיחת אחריות.
גיל
החל מגיל 6. גם בגיל 12 עוד נקרא פה במתח.
בת ה-6 ממליצה
מה אהבת בספר? את האומץ של אביגיל! והקטעים של בְּלִישָּׁכָרוֹב והכלב לֵב, זה היה מצחיק.
Comments